Следвайте Гласове в Темата за предоставяне на муниции и въоръжение за

...
Следвайте Гласове в Темата за предоставяне на муниции и въоръжение за
Коментари Харесай

Димитър Стоянов: Няма как да пращаме още въоръжение на Украйна, защото няма да остане нищо за нас

Следвайте " Гласове " в 
Темата за даване на боеприпаси и въоръжение за Украйна към този момент я разясних няколко пъти. Ние изпълнихме решението на Народното събрание. Няма по какъв начин да подкопая устоите и качествата на българската войска. Това разяснява пред публицисти министърът на защитата Димитър Стоянов след церемонията по награждаване за " Пожарникар на годината ", на която участва и президентът Румен Радев.

Той посочи, че има нормативни документи, които споделят какви ресурси от въоръжение и боеприпаси би трябвало да поддържаме, и акцентира, че няма да наруши тези условия.
Министър Стоянов прикани " специалистите " по малките екрани, които изясняват по какъв начин може да се даде всичко на Украйна, да си спомнят когато те са били министри на защитата какви документи е имало в отрасловото министерство и какви са в този момент, разяснявайки, че те не са се трансформирали значително.
Припомняме, че във вторник българският министър на външните работи Николай Милков съобщи, че България няма да доставя муниции на Украйна. Това се случи директно след края на съвещание по тематиката на Съвета на Европейски Съюз в Брюксел, в което българинът все присъединяване.

" Възможностите ни сега са такива, че не можем да доставим друго въоръжение ", съобщи Димитър Стоянов.
Според министъра на защитата България е дала това, което ѝ е било допустимо да отдели, като в същото време е изпълнила настояванията на Украйна.
Модернизацията на българската войска влезе като една дъвка в предизборната компания на политическите партии. Няма смисъл да се спекулира, още повече от политици, които вкараха досиетата с плановете в едно шкафче и седяха дълго време там. Така Стоянов разяснява изявление на водача на ГЕРБ Бойко Борисов от през вчерашния ден, че „ за жалост, последната година бе втората поред, изгубена за модернизацията на въоръжените сили “.
Във връзка с така наречен „ триъгълни покупко-продажби “ министър Стоянов съобщи, че съдружниците на България към този миг не са се отзовали на запитванията за реализиране на такава договорка и дефинира вероятността такава да се случи като дребна. По думите му тя значи България да даде на Украйна оръжие и незабавно да получи в подмяна друго.
Относно апела на висшия представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел страните членки незабавно да доставят на Украйна муниции от личните си ресурси, министър Стоянов уточни, че към този момент е получил писмото. По думите му то е бланкетно и е до всички министри на защитата. „ В писмото се споделя кой, каквато опция има, да даде съответните боеприпаси на Украйна, като в огромна част от писмото е отразено желанието на Естония за взаимна покупка на 150 мм боеприпаси, с които България не разполага, и да бъдат предоставени на Украйна “, сподели Стоянов.
Стоянов уточни, че от украинската страна има искане за даване на зенитно ракетни комплекси. Според него обаче даване без подмяна, значи губене на въздушен суверенитет. „ При изискване, че изтребителната авиация е в тежко положение, да предоставим нашите зенитно ракетни комплекси е голям минус и ние няма да можем да защитим българското небе “, добави той.
По мотив българските екипи, които отидоха в Турция, с цел да оказват помощ при оправянето с последствията от земетресенията, министър Димитър Стоянов сподели, че дейностите им са „ подвиг в спокойно време “.
 
Източник: epicenter.bg
 
 
 
 
 
 
23 Фев 2023121423 Фев 2023115021 Фев 202322120 Фев 202370419 Фев 2023121018 Фев 2023383Коментари " Митьо СМС-а "! Ко-ри-фей!23 Фев 2023 15:29ч.
Пази Боже сляпо да прогледа!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати рукола Z23 Фев 2023 15:30ч.
Засрами се от белите си коси, белчо... голи сме като соколи! Нямаме нищо!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Мутрите на радев23 Фев 2023 15:52ч.
С дейностите си да понижи цените на млечните артикули, Маринов съществено ядосал едри предприемачи с Мазератита. Ядосал и веригите, които щавят като за последно бедния българи. Но най-големият му грях бил, че отказал да връща кинти по „ Пътя на Копринката “ през „ чекмеджето “ Н.С., каквото била схемата. Президентският антураж съществено захлебвал по веригата, без въобще да му пука, че българинът яде кашкавал от 40 кинта. Така че, драги ми Маринов, не се връщат мутренските времена. Дойдоха селските времена. На селските кметове, министри и други корупционери.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Ами сега23 Фев 2023 16:30ч.
Толкова доста ли дадохте, че към този момент не остава за нас? Кога обикновенните хора могат да схванат какво е обещано, въпреки всичко даденото е пазаруване с наши пари и на нашите родители.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани23 Фев 20234507 Фев 2023159320 Фев 2023335718 Фев 20231083
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР